Hopp til hovedinnholdet

Aner ikke hva jeg vil bli. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Om noen uker så skal jeg søke på VG1. Jeg har VIRKELIG ikke peiling på hva jeg skal bli, eller hvilken linje jeg skal gå på. Jeg har blitt litt lei av skolen, så jeg er usikker på å ta studiespess. Men jeg synes det er helt ok, har hørt at det noe lignende ungdomskolen men vanskligere.. Jeg har også helt ok karakterer får 4 og 5.Men jeg vil også ta Service og Samferdsel, men jeg vet ikke helt. Høres litt interesant ut, broren min gikk der. Også er det helse og oppvekst, alle mine venner ska ta det. Så jeg kommer til å miste alle vennene mine, når jeg begynner på Vgs. Helse og oppvekst hører interesant det også, men jeg vil jo ikke bli lege, sykepleier eller noe lignende. Men hvis jeg kommer inn på studie, hvor mange år på skole må jeg gå da, for å begynne å jobbe? Jeg liker å jobbe med mennesker, idrett og trene så hvilken jobb passer det til meg? Og jeg har vært på utdanning.no, udir og hele pakka. Men fant ikke noe ut av det. Så Versåsnill å hjelp meg, har et stort problem..

SVAR

Besvart 03.02.2018 14:22:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle