Hopp til hovedinnholdet

Erstatte sosiologi med fremmedsspråk som privatist i Vg3? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg går VG2 nå og har fullført spansk 1 og 2. Jeg snakker også et annet fremmedspråk, som ikke er morsmål. Er det mulig å ta dette faget som privatist i VG3, og da slippe et annet samfunnsfaglig fag i VG3? Jeg skal fordype meg i samfunnsfag, språk og økonomi. I VG2 nå har jeg sosiologi og sosialantropologi, psykologi 1 og kultur og kommunikasjon 1. I tillegg har jeg Matematikk S1. Går det an at jeg neste år tar matematikk s2, psykologi 2 og da et nytt fremmedspråk for å få gyldig vitnemål? Kan da dette fremmedspråket tas som privatist i stedet for å fordype meg i sosiologi? Er det noe krav til nivået på fremmedspråket for at det kan erstatte et annet samfunnsfaglig fag? Kan jeg ta fremmedspråk nivå 1 eller 2, og få fullstendig vitnemål? Er det noe krav at språket må være morsmål?

SVAR

Besvart 07.02.2018 17:55:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Tips for å komme i gang med språkopplæring

Har du lyst til å lære et språk, men sliter med å komme i gang? ANSA har spurt elever og studenter etter deres språktips.

 

Les mer
account_circle