Hopp til hovedinnholdet

Strøyk i R2 og fysikk. Kan jeg heller ta opp et annet fag? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heia, jeg er en Latvier som har bodd i Norge i 8.5 år. For nesten 2 år siden ble jeg ferdig med VGS, men fikk desverre stryk på Fysikk 2 og Matte R2 eksamen. Jeg besto faget, men ikke eksamen. Jeg var klar over at Fysikk 2 og R2 var ikke fag for meg, men jeg hadde allerede begynt på de og kunne ikke bytte. Egentlig så burde jeg ha gått Yrkesfag, men livet er ikke så enkel. Spørsmålet mitt er angående sonans/privatist. Først og fremst, må jeg ta opp R2 eller kan jeg ta S2 eksamen og få en annen karakter og fortsatt få vitnemål? Det jeg vil studere trenger ikke R2 eller Fysikk 2, men trenger S1+S2 eller R1. Er det mulig for meg å prøve å søke meg i en videregående skole og kun ha de 2 fagene eller er sonans det eneste måte å få undervisning på? Er det noen flere måter eller veier jeg kan gå for å få vitnemålet? Det blir å være ganske vanskelig å studere R2 og Fysikk 2 på egenhånd. Takk for svar på forhånd. Jeg har mest sannsynlig få muligheter, men vil gjøre det beste ut av de! MVH

SVAR

Besvart 23.02.2018 13:53:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
account_circle