Hopp til hovedinnholdet

Bytte fra musikklinja til studiespess - er det mulig? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lyst til å komme inn på et studie etter vgs som har veldig høye krav. Jeg går nå i 2. klasse på musikklinja og foreløpig ser det ikke ut som jeg kommer til å få karakterene jeg trenger for å komme inn på dette studiet. Derfor lurer jeg på om det er mulig for meg å nå droppe ut av skolen jeg går på og søke på 1. klasse vgs studiespesialiserende. Man har jo 5 år på å fullføre videregående, så om jeg begynner i 1. klasse nå kan jeg vel fullføre vgs uten store konsekvenser? Jeg vet også at søkefristen gikk ut 1. mars, betyr det at er umulig å komme inn nå? Jeg vil også helst gå på en skole utenfor mitt fylke, hva er oddsen for dette med tanke på fylkesrett?

SVAR

Besvart 13.04.2018 16:13:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
account_circle