Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg vil bli ambulansearbeider eller helsefagarbeider? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er veldig usikker på om jeg ønsker å gå vg2 ambulansefagarbeider eller helsefagarbeider. Begge yrkene virker veldig interressante og jeg tror jeg kunne ha trivdes med begge deler. Hvordan er disse to yrkene i forhold til hverandre, og hva bør jeg tenke på i valget mellom dem? Jeg lurer også på: -Om det er lov for meg å ha praksis i institusjoner innenfor for eksempel psykiatrien eller barnevernet på vg2 dersom jeg går helsefagarbeider, eller har jeg kun mulighet til de ''standard'' praksisplassene som eldrehjem/sykehjem osv..? Som helsefagarbeider har jeg klare tanker om hvilket område jeg vil arbeide innenfor, og sykehjem/eldrehjem er ikke noe som interresserer meg selvom det er det som er normalen på vgs. -Om det er lov å ha praksis innenfor ambulansearbeid på vg1 helse og oppvekst (slik at jeg kan få et ordentlig inntrykk av hvordan det er før jeg søker linja), eller om jeg også da kun har mulighet innenfor typiske praksisplasser som barnehage og sykehjem etc...?

SVAR

Besvart 16.04.2018 14:06:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle