Hopp til hovedinnholdet

Har slitet angst. Er det reelt å sikte mot legestudier? 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, hadde ambisjoner om å bli lege når jeg gikk på Ungdomsskolen. Hadde alltid gode nok karakterer frem til 1. året på Videregående, men så jeg begynte å slite med sosial angst, og etterhvert depresjon som følge av den sosiale angsten. Dette ledet til at jeg til slutt droppet ut av skolen i midten av 3. året på Videregående. Karakterene sank ganske stødig fra 1. til 3. klasse, og jeg endte opp med massevis av fravær innen jeg hadde droppet ut. Har vært hjemme uten å jobbe eller studere, og føler at det er på tide å prøve meg på skolen igjen, men tror ikke jeg klarer å gå på samme skole med medelever som er 2 år yngre og de samme lærerne jeg hadde før. Har vurdert nettstudier som sonans, men har noen spørsmål. 1. Er det reelt å sikte mot legestudier etter det som skjedde? 2. Jeg fikk ikke så gode karakterer i VG2 fagene mine, altså Kjemi 1/Fysikk 1/Matte R1, og fullførte ikke noen av de på VG3 nivå. Hvordan tror dere det kommer til å gå hvis jeg tar opp VG3 fag 2 år etter?

SVAR

Besvart 28.04.2018 14:13:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
account_circle