Hopp til hovedinnholdet

Fra fulltidselev til deltidselev.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er elev i 1. klasse ved et studiespesialiserende utdanningsprogram. De siste årene har jeg tenkt mye på at undervisningsmetodene i norsk skole passer meg dårlig. Veldig ofte føler at jeg sitter i helt overflødige skoletimer, og tenker at jeg uten problemer kunne lest meg til den samme kompetansen på egenhånd. Resultatet er at jeg er demotivert, kjeder meg enormt mye, og kvier meg for å dra på skolen i det hele tatt. Jeg tror hverdagen min hadde vært bedre hvis jeg i større grad kunne lagt den opp selv og studert på egenhånd. Å droppe ut og ta hele videregående som privatist er ikke et alternativ, fordi jeg (heldigvis) trives svært godt i det sosiale miljøet på skolen, og har stor glede av den undervisningen som følger med utdanningsprogrammet mitt. Derfor har jeg prøvd å lese meg opp mulighetene for å være delkurselev, men finner lite informasjon om dette på nett. Har dere mulighet til å fortelle litt om ordningen?

SVAR

Besvart 24.05.2018 21:27:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Pause fra videregående?

Mange dropper ut av videregående skole før man er ferdig. Det er mange årsaker til dette, men det er lurt å starte opp igjen etter pausen.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
account_circle