Hopp til hovedinnholdet

Gruer meg til gym og presentasjoner på videregående skole.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg skal starte på vidregående skole til høsten. jeg har ikke detlatt i gym de siste to årene på ungdomskolen pga angst. Jeg gruer meg kjempe mye til gym på videregående. Jeg har slitt mye med å komme på skolen tidligere pga sosial angst og angst for presentasjoner osv... Jeg vil ha en ny start på Vgs og legge det gamle bak meg. Jeg tenker at hvis jeg instiller meg for Vgs så vil jeg klare det, men dette med gymmen ødlegger. Gym er noe jeg er usikker på om jeg vil klare. Også dette med presetasjoner, men det blir vel kanskje ikke så mye av det som det var på Ungdomskolen, og kanskje jeg kan ha det kun forann lærer? Poenget mitt er at jeg tenker så mye på gymmen og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med gym (og presetasjoner). Jeg tror ikke jeg vil tørre å bli med... Det er også slik at jeg ikke vet om jeg tør å dra første dag på vgs fordi da må vi sikkert presentere oss selv foran de andre, ha masse navn leker og bli kjent leker.. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 12.08.2018 20:08:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle