Hopp til hovedinnholdet

Hva kreves for

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg kom ikke inn på studiespesialisering (snittet var 5,1). Kom inn på 2.valget mitt som var TIP. Jeg orker ikke og kaste bort 2-4 år på noe jeg ikke vil forså og ta påbygg. Så jeg takket nei til plassen men satte meg på venteliste til studiespes (21 plass på venteliste). Jeg har meldt meg på privatisteksamen i flere fag, matte T1, Naturfag, Norsk, Historie og Psykologi (tar det som valgfag). Jag skal melde meg opp til eksamen neste vår. Jeg har kjøpt inn bøker til de forskjellige fagene på finn.no. Så jeg har tre spørsmål. 1) Får jeg generell studiekompetanse etter dette og kan søke meg inn på universitet og høgskoler? 2) Åssen får jeg dokumentert at psykologi tar jeg som et valgfag? Og kan jeg ta det som valgfag? 3) Jeg må også ha gym, hvordan får jeg tatt gym som privatist?

SVAR

Besvart 19.08.2018 21:18:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
account_circle