Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg avbryter studiet mitt, vil jeg miste støtte fra Lånekassen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er 21 år gammel og studerer Nautikk ved UiT, selvom jeg egentlig ikke vil studere dette. Jeg startet studiene nå i høst, fordi jeg ikke kom inn på førstevalget mitt som var Marin-Teknikk på NTNU. Planen min er uansett å bytte studie til neste år, da jeg ikke er interessert i å fortsette med Nautikk. Jeg vurderer å droppe ut av studiet jeg holder på med nå, og heller fokusere på å ta opp R2 eksamen, som jeg trenger for å komme inn der jeg vil neste år. I tillegg føler jeg at jeg kaster bort tid å penger på å studere noe jeg egentlig ikke vil. Jeg har også fått full støtte av Lånekassen for dette studieåret. Er det dumt av meg å avbryte studiet jeg nå holder på med, for så å begynne på NTNU til neste år? Dersom jeg velger å avbryte studiet mitt nå, vil jeg da miste støtte i fra lånekasse? Er det sent å starte studier som 22 åring, som jeg da vil være til neste år?

SVAR

Besvart 22.08.2018 13:33:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hvem får stipend og lån fra Lånekassen?

Elever i videregående skole og studenter kan søke stipend og lån hos Lånekassen. 15. november er søknadsfrist for stipend og lån i høstsemesteret, og 15. mars er søknadsfrist for vårsemesteret.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle