Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli sykepleier. Bør jeg gå yrkesfag eller studiespesialisering?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har veldig lyst å bli sykepleier men lurer på om det er lurest å gå studiespesialisering eller yrkesfaglig.. jeg begynner på VGs til neste år, og har tenk masse på yrkesfaglig helse og oppvekst. Jeg vet at jeg må ha generell studiekompetanse for å bli sykepleier. Kan jeg først ta fagbrev og deretter ta påbygg til generell studiekompetanse? Har hørt om noe som heter Y- veien også, Er det sånn at man ikke trenger å ta påbygg da? Får man fagbrev av å gå to år yrkesfaglig og 3. Året med påbygg? Og hvis man gjør det har man da fagbrev og generell studiekompetanse etter 2 år yrkesfag og 1 år med påbygg? Eller får man kun fagbrev av å fullføre 3 år yrkesfaglig uten påbygg? Jeg trodde at det var sånn at man kunne gå 3 år yrkesfaglig og gå påbygg til generell studiekompetanse det fjerde året, og etter det hadde man fagbrev og generell studiekompetanse. Takk på forhånd :)

SVAR

Besvart 22.08.2018 10:41:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
account_circle