Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha dysleksi?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei hei! Jeg er en jente på 18 år. Har hele livet strevd med rettskriving. Eller vet ikke hvordan alle ord skal skrives, er derfor avhengig av Google for å finne ut hvordan ord skrives ganske ofte, har hatt mye røde streker i mine skriftlige arbeid. Men det går greit når jeg skriver på data. Får alltid dårlig tid på eksamen å blir ikke alltid ferdig. Jeg er ganske muntlig flink å er aktiv i timene. Mitt triks er å følge skikkelig med i timene for å få mye gratis der. Rekker ikke å skrive ned alt lærereren har på smartboard, men når jeg leser på prøver så vet jeg sånn ca hva læreren vil vi skal lære. Føler jeg står på mye mer enn de andre å får ikke alltid det gode resultatet jeg jobber for. Læreren sier at jeg må strukturere arbeidet mitt litt mer ved prøver. Å sier at «du kan jo så mye, det hører jeg i timene». Problemet mitt er å få det ned på papiret. Han sier at jeg er slurvete når jeg skriver å det kan være vanskelig å lese. Kan jeg ha dysleksi?

SVAR

Besvart 05.09.2018 18:04:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dysleksi (lese- og skrivevansker)

Hva er dysleksi, og er det et vanlig problem? Les mer om lese- og skrivevansker, og hvordan du kan slå fast om du har det eller ikke.

 

Les mer
attach_file

Har du dysleksi? Du har rettigheter!

Her finner du litt informasjon om rettigheter i skolesammenheng for deg som har dysleksi.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få bedre karakterer?

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

 

Les mer
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
account_circle