Hopp til hovedinnholdet

Tror jeg har dysleksi. Hva bør jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, veit ikke om dette er riktig sted.. men tror at jeg har dyleksi eller lesevansker.. har aldri blit testet eller no sånt. men har altid slit med å lese + å forstå hva jeg leser. i forhold til andre min alder føler jeg med dum i blant, spesielt nå man skal lese foran klasen eller to og to. det går altid så sakte for meg. jeg må liksom lese en setning minst tre ganger før jeg forstår litt, må flere til for å huske det. snakket med en fyr om det, og han se at han har disleksi og har det sånn jeg har det. så jeg tok en test på netped og fikk denne tilbake "Testresultatet indikerer at du kan ha store vansker med lesing og skriving." aner egt ikke hva jeg skal gjøre? føler det er dumt at jeg, en 17 åring s n a r t 18 skal dra til en lærer å si hei, jeg tror jeg har disleksi. føler de kommer til å si noe om at man hadde funnet ut av det tidligere vis jeg virkelig hadde hatt det. plizzz hjelp meg aner ikke hva jeg skal gjøre!

SVAR

Besvart 11.09.2018 16:27:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Har du dysleksi? Du har rettigheter!

Her finner du litt informasjon om rettigheter i skolesammenheng for deg som har dysleksi.

 

Les mer
attach_file

Dysleksi (lese- og skrivevansker)

Hva er dysleksi, og er det et vanlig problem? Les mer om lese- og skrivevansker, og hvordan du kan slå fast om du har det eller ikke.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle