Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få generell studiekompetanse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er ei jente på 20 år og ønsker å studere som privatist. Jeg har dessverre mistet min ungomsrett og har søkt om utvidet rett. Det har jeg ikke fått, og jeg har kun fullført vg1 og et par fag på vg2. Jeg vet hvilke fag jeg mangler, men jeg lurer på om jeg kan ta hele pensum til generell studiekompetanse utenom å ha fullført alle fag på vg2? Eller må jeg ta de fagene jeg mangler på vg2 for så å ta alle vg3 fagene?

SVAR

Besvart 28.09.2018 13:44:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv. Her får du tipsene.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
account_circle