Hopp til hovedinnholdet

Får ikke ha fransk i Vg3

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har fransk nå på vg 1, og skal ha det på vg 2 også (obligatorisk). I tredje klasse vil jeg velge fransk som programfag, men det kan jeg ikke i og med at det ikke vi være mange nok som kommer til å velge faget til at skolen kan ha det. Dette synes jeg er urettferdig i og med at jeg elsker fransk og språk generelt, i tillegg til at jeg da mister 1 studiepoeng. Jeg er oppriktig veldig lei meg for det, og har sett fram til å ha alle årene på vgs med fransk. Det er snakk om at jeg kan ta faget på en annen skole, MEN kun dersom det passer med timeplanen min, noe det 99% sikkert ikke vil gjøre- det skal i såfall mye hell og lykke til... Har jeg noen rettigheter som kan hindre meg fra å miste fransk? Har jeg rett på stipend dersom skolen ikke kan tilby meg dette? Hvordan kan jeg løse denne situasjonen?? Jeg går på en privatskole om dette skulle gjøre noen forskjell i deres besvarelse :) På forhånd takk!

SVAR

Besvart 19.10.2018 15:08:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Språkvalg på ungdomsskolen

På ungdomsskolen kan du velge mellom fremmedspråk, norsk/samisk fordypning eller engelsk fordypning. Hva bør du velge?

 

Les mer
account_circle