Hopp til hovedinnholdet

Er det lurt å ta helsefag for å bli psykolog?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Nå i det siste har vi snakket om hvilken linje vi vil ta på vgs, vi har også dratt på messer og jeg har kommet til konklusjonen at jeg vil ta helse og oppvekst. Jeg har veldig lyst å bli psykolog som har vært en drøm siden jeg startet på ungdomskolen derfor tenker jeg å ta fagbrev og ta påbygg på vgs4 (så om alt går i dass har jeg noe å falle tilbake på om jeg mener det blir for mye). Mamma sier jeg har gjort veien til psykolog drømmen min mye mer komplisert enn det den trenger å være (som om ikke veien var vanskelig nok fra før) og det er jeg klar over, men det er dette jeg vil. Alle er liksom så pessimistiske når det gjelder det påbygg året og mange mener jeg heller burde ta studiespess, men jeg tror virkelig at det ikke er det jeg vil. Alle får det påbygg året til å høres helt umulig og jeg er klar over at det er et kjempe hardt år men jeg er ganske sikker på at jeg kan klare det. Men mitt spørsmål er: er dette med helse og oppvekst fag en dum ide når jeg vil bli psykolog?

SVAR

Besvart 06.11.2018 04:57:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Vil du bli psykolog?

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

 

Les mer
attach_file

Fagvalg på studiespesialisering

Lurer du på hva programfag er og hvilke du eventuelt bør velge? Her får du en liten oversikt som kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
account_circle