Hopp til hovedinnholdet

Jeg aner ikke hva jeg skal søke til videregående.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har et problem: jeg aner ikke hva jeg skal søke til videregående. Jeg har en liten drøm om å bli noe innen realfag siden dette er noe jeg interesserer meg for. Jeg jobber hardt på skolen for å få toppkarakterer. Samtidig har jeg lyst til å komme tidlig ut i yrkeslivet, for å gjøre nytt for meg. Jeg har alltid likt å gjøre praktiske ting, men også teori. Altså; jeg liker ikke å sitte for mye stille, men jeg liker å tenke óg, knekke harde nøtter. Jeg veit ikke om jeg skal ta yrkesfaglig eller studiekompetanse!! Elsker å tegne og forme, derfor vurderer jeg Kunst, design og arkitektur, men også Medier og kommunikasjon og ST med realfag. Yrkesfaglig vurderer jeg Naturbruk, Elektro (videre romtek), Bygg og anlegg, TIP (videre labfag) og muligens Design og håndverk.

SVAR

Besvart 12.11.2018 12:53:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle