Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg hvis jeg vil studere etter å ha tatt fagbrevet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er 18 år og går VG2 Elenergi i Bergen. (Tok et friår etter 10. Så ligger 1 år bak) Siden 2017 har jeg vært bombesikker på at jeg vil gå VG3 påbygg og deretter studere psykologi, men etter jeg var 2 uker på utplassering hos en elektrobedrift er jeg ikke så sikker lenger. Jeg skal søke om læreplass innen februar, men er redd for å lukke alle dører til videre utdanning hvis jeg i ettertid finner ut at jeg ikke vil bli elektriker likevel. Har planer om å flytte ut med kjæresten siden hun også skal i lære, men hvis jeg studerer vil hun tjene mye mer enn meg som er litt flaut. Det jeg lurer på er hvilke dører som åpnes og hvilke som lukkes hvis jeg sier ja til en lærekontrkt og får fagbrev? Hva kan jeg utdanne meg til videre med fagbrev som elektriker hvis jeg finner ut at å være en vanlig elektriker ikke er noe for meg?

SVAR

Besvart 18.12.2018 14:45:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Student med dårlig råd?

Støver det i lommeboken din? Det finnes mange gode triks og tilbud dersom du er student og ønsker å spare.

 

Les mer
account_circle