Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg forsker?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er veldig usikker på hva jeg skal gjøre med tanke på utdanning. Jeg synes realfag er veldig morsomt, spesielt naturfag. Før ville jeg bli lærer, og kanskje fordype meg i realfag eller noe, men nå vet jeg ikke helt. Jeg skjønner ingenting av hva jeg skal gjøre etter vidregående, hvordan skal jeg bli det jeg ønsker? Jeg har lyst til å bli forsker, eller noe i den duren. Jeg har søkt litt, og funnet ut av astronom og forskning på mennesker høres interessant ut. Jeg skjønner ikke helt det med doktorgrad, mastergrad osv, det høres så vanskelig ut. Veilederen vår på skolen har egentlig ikke snakker noe serlig om sånne utdanninger, bare de alle kan. Jeg har også hørt at det tar veldig lang tid, og at studielånet blir veldig høyt om jeg utdanner meg som det. Jeg tror også at jeg må gå på studiespesialisering når vi skal søke, eller en linje som heter sciencelinja.(den var ikke helt som jeg trodde, før virket det som drømmeskolen.) Hvordan blir jeg forsker? Hilsen nysgjerrig jente

SVAR

Besvart 04.01.2019 12:16:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
account_circle