Hopp til hovedinnholdet

Og hvorfor kan man ikke gjøre snittet høyere neste halvår for å komme inn p

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Eg har tenkt til å søke meg inn på en privatskole men har kanskje/kanskje ikke høyt nok snitt til å komme meg inn. Siden tydeligvis så er det sånn at førstehalvårets karakterer gjelds for å komme seg inn, og det visste ikke jeg. Hvorfor har ikke jeg og muligens andre fått hørt om dette tidligere sånn at eg/vi kunne ha gjort det bedre? Og hvorfor kan man ikke gjøre snittet høyere neste halvår for å komme inn på en privatskole? For folk sier at det bare gjelds for første halvår og det syns eg e urettferdig. At man ikke kan gjøre snittet høyere sånn at man kan komme seg inn. Takk

SVAR

Besvart 18.01.2019 14:40:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik klager du på karakteren

Misfornøyd med en karakter? Husk at du kan klage på både standpunktkarakterer og eksamenskarakterer. Hvilke frister gjelder og hvordan skal du gå fram?

 

Les mer
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Hva teller for karakteren?

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene settes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter dine karakterer.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle