Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer hvis jeg dropper ut av skolen? Hva gjør jeg videre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg går i 2.klasse på vgs, og trives ikke. førsteåret mitt var fullt av "usynlig" utfrysning av de andre, men etter en ny start på en ny skole, var det bra i en liten stund. men rundt oktober kom tunge følelser tilbake. de var også etterfulgt av en frykt for å gjøre alle type handlinger som handler om det sosiale. jeg snakker med en ny psykolog nå, og han sier at jeg har blitt deprimert og har fått sosialangst, noe som ikke overrasker meg. jeg har åpen dialog med skolen og foreldrene mine om dette, og har tatt mange grep for å få det bedre. jeg er fortsatt i oppstartsfasen, og utforsker muligheter om hvordan jeg kan få fullført vgs. for problemet er at jeg så vidt er på skolen, kanskje to dager i uken om jeg er heldig. det er ikke lett å opprettholde gode karakterer, ettersom jeg ikke er på prøver. for jeg er nemlig flink til å lære meg ting, og får vanligvis toppkarakterer. spørsmålet mitt til dere er egentlig; hva skjer om jeg dropper ut av vgs? hvordan går jeg videre?

SVAR

Besvart 23.01.2019 19:57:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
account_circle