Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg skal velge studiespes eller musikk, dans og drama?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er usikker på hva jeg kan søke på videregående! Jeg vil enten ta studiespesialisering eller Musikk, dans og drama- fordypning i drama. Jeg har aldri vært med på teater eller generelt scene, men jeg vil prøve å se om det er noe for meg og jeg vil kanskje ha litt variasjon i hverdagen. Jeg er egentlig ganske sjenert. Jeg var på utprøving i 9.klasse på MDD- fordypning i drama og jeg likte det, jeg var på utprøving på studiespesialisering nå i 10.klasse og likte det også. Jeg liker å spille piano men har aldri gått på noe som har noe med instrumenter å gjøre. Så jeg er veldig usikker. En av de tingene som gjør meg usikker er det at MDD har ikke de realfagene som studiespesialisering. Jeg vet ikke hva jeg vil jobbe som. Hva mener dere jeg burde ta? Hva skulle dere valgt vis dere var meg?

SVAR

Besvart 30.01.2019 15:00:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle