Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte læreplass til et annet fylke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Bytte læreplass til annet fylke Hei! Jeg er en jente på 18 år som bor alene i Bergen, jeg går i lære som barne og ungdomsarbeider her å har gått i lære i ett år til sommeren, jeg sliter veldig med meg selv å er mye alene i og me at jeg ikke har så mange venner her og min bestevenninne har flyttet så jeg får sjeldent sett henne, så jeg lurte på om det er mulig og bytte læreplass og ta det siste året av læretiden i et annet fylke?

SVAR

Besvart 30.01.2019 16:16:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle