Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gå etter vg2 helseservicefaget ?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg går vg1 helse og oppvekst og har tenkt til å søke helseservice neste år. Planen er å studere etter videregående for å bli sykepleier eller noe lignende. På de fleste linjer er det jo 2 år i skole så 2 år i bedrift, men jeg finner ikke noe sånt på helseservice? Er man ikke lærling når man går på den linja? Har også hørt noe om at man kan få studiekompetanse av å gå vg3 helsesekretær? Eller må jeg eventuelt ta påbygg? Har sett på vilbli.no, men skjønner ikke siden... trenger bare å få svar på om jeg får studiekompetanse av det, eller om jeg må ta påbygg

SVAR

Besvart 08.02.2019 10:19:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
account_circle