Hopp til hovedinnholdet

Vil bli sivilingeniør

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg skal snart søke vidergående skole og jeg har et par spørsmål. Jeg tenker en jobb muligens som sivilingeniør og lurer på hvilke skole jeg evt skal søke. Jeg har selvsagt valget om studiespesialiserende realfag, men det er en skole som for det meste har yrkesfag som har et veldig bra tilbud. Du kan nemlig gå elektro fag og få spesiell studiekompetanse på tre år med skole. Jeg slipper blant annet å ta fremmedspråk og nynorsk (som er to svake fag på min side) og jeg får spesielle fag som har med automatisering og slikt innenfor elektro. Det er visst en ettertraktet vei for folk som vil bli ingeniør og man kan ta fagbrev innenfor elektro etter skolen. Jeg lurer på om disse tingene vil ha noe å si for meg som kanskje vil bli sivilingeniør. vil det være negativt at jeg ikke tar fag som fremmedspråk? Er det da vanskeligere å komme inn på en skole som NTNU? Og vil de ekstra fagene jeg tar og evt et fagbrev ha noe å si for meg om jeg blir en annen type ingeniør enn elektroingeniør?

SVAR

Besvart 09.02.2019 12:25:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
attach_file

Vil du bli ingeniør?

Norge trenger flere ingeniører. Her finner du informasjon om mulighetene, både for deg med og uten studiekompetanse, og for deg med fag- eller svennebrev.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle