Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg søke Vg2 uten å ha fullført alle fagene på Vg1?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Så jeg har et lite dilemma. Jeg har fullfør Vg1 studiespesialiserende og fellesfagene for Vg2 yrkesfag. Jeg har vært 2 år uten skole (3 nå til sommeren) og har skjønt det slik at jeg har fremdeles ungdomsrett.

Jeg har vært litt frem og tilbake med hva jeg ønsker og bli. Har pørvd å søke lærlingplass som reiselivsmedarbeider (de godkjente meg, men kom ikke inn) og har nå lyst å bli helsefagarbeider. Tingen er at jeg skal prøve å ta programfagene via nettstudier fra nå , slik at jeg frem til høsten kanskje kan begynne rett på Vg2. Problemet er at jeg må ha eksamen i fagene jeg tar, og disse er ikke mulig å ta før november/desember. Går det an å likevell søke Vg2, med «fullført Vg1, men bare «mangel» på bevis på eksamen i pogramfagene? Har fårsåvidt god tid på å lære meg fagene og praksisen, så kommer ikke til å ligge etter i Vg2.. men er det en mulighet? Takk for svar, ønsker bare å fullføre utdanningen min.

SVAR

Besvart 11.03.2019 08:27:20
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
account_circle