Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg skal ta fagbrevet eller påbygg i vg3?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann, jeg går på helsefagarbeider andre året på vgs. Jeg har et stort dilemma. Jeg har søkt både på lære og på påbygg men aner ikke hva jeg helst vil fordi jeg gjerne ville fått til begge deler. Jeg ønsker egentlig å gå påbygg for å komme meg videre og begynne på en utdanning men aner ikke hva..:-/ Jeg er heller ikke spesielt sterk i norsk og matte så tenker det også kan bli en utfordring. I tillegg har jeg lyst å gå lære, men syns det er for lenge med 2 år og tror jeg ikke vil være motivert for påbygg dersom jeg tar det etter bestått fagbrev.. Finnes det noen som helst løsning her, eller må jeg bare gå inn i meg selv og ta et valg basert på usikkerhet? Er redd dette valget avgjør framtiden for meg, spesielt dersom jeg stryker på påbygg og må ta opp igjen fag, eller blir låst til jobben som helsefagarbeider dersom jeg velger fagbrev...

SVAR

Besvart 20.03.2019 16:38:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
account_circle