Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg fortsette å spise sunt hvis jeg velger en internatskole?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har tenkt på å gå på internatskole på videregående, men er litt usikker. Har tenkt på to ulike videregående skoler, men utifrå bilder ser det ut som at de har ganske usunn mat. Den ene skolen skrev i reglementet at de hadde middagsmeny på nettsiden, men jeg kunne ikke finne. Jeg er opptatt av å spise sunt, i tillegg til at jeg har masse intoleranser. Jeg har lest noen debattinnlegg om norsk internatskolemat og det så veldig dårlig ut. Hvordan kan jeg vite hva slags mat jeg kan forvente? Jeg legger veldig raskt på meg om jeg ikke spiser minst 25% av kaloriene mine fra protein og holder meg under 1500 kalorier med 2 dager i uka på 500 kalorier. Jeg tenker på å droppe internatskole bare på grunn av det, men jeg har ikke lyst til å bo med stefaren min lenger. Jeg er lei. Hva anbefaler dere meg å velge?

SVAR

Besvart 25.03.2019 14:59:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Alarmtelefonen med døgnåpen chat

Utsettes du for vold, trusler, overgrep eller omsorgssvikt? Trenger du noen å snakke med? Du kan chatte med Alarmtelefonen for barn og unge på 116111.no, ringe 116 111, eller sende sms til 417 16 111, hele døgnet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle