Hopp til hovedinnholdet

Kan faren min nekte meg å flytte for å gå på skole?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en 15 år gammel jente som har søkt på vgs et annet sted enn der jeg bor. Saken er det at jeg bor på et veldig lite sted, så mulighetene for videregående utdanning er ikke så fleksible. Det finnes utdannings muligheter her, men det er bare studiespesialisering, helse og oppvekst fag, naturbruk osv. Men jeg ønsker å gå linjen MDD, noe som ikke finnes her. Så jeg har søkt på MDD i den nærmeste byen. 

Det jeg vil fram til, er at faren min ønsker virkelig ikke at jeg skal reise bort 1 året. Han sier jeg MÅ gå 1 året mitt hjemme. Men da kan jeg jo altså ikke ta gå den linjen jeg ønsker, fordi den finnes ikke hær. Han mener jeg skal velge en annen linje som er her i min bygd, og deretter gå MDD 2 året. Noe jeg ikke vil, fordi jeg vil ikke kaste vekk et helt år. Spm mitt er da, kan han bestemme dette? Er det noe jeg kan gjøre? Noe som kan hjelpe situasjonen min?(MDD=musikkdans&drama)

SVAR

Besvart 30.04.2019 13:20:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
account_circle