Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg droppe idrettsfagene og heller ha realfag når jeg går idrettsfag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har gått idrettsfag VG1 og VG2 (går VG2 nå). Jeg ønsker å ha realfag og tar derfor Kjemi 1 og R1 nå. Jeg har tenkt å ta Kjemi 2 og Fysikk 1 neste år. Spørsmålet mitt er om det er mulig å "droppe ut" av idrettsfag og heller ta Kjemi 2 og Fysikk 1 neste år istedenfor å gå idrettsfag. Det er vel en regel som sier at jeg må fordype meg innenfor 2 realfag. Dersom jeg går R2 også er vel dette kravet også oppfylt? I VG3 skal alle elever ha 4 eksamener, men hvis jeg tar hele året som privatist, slepper jeg da å ta disse 4 eksamenene i tillegg? Hvis dette stemmer, vil jeg da ha 4 karakterer mindre på vitnemålet enn om jeg hadde gått VG3 normalt.

SVAR

Besvart 08.05.2019 14:50:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle