Hopp til hovedinnholdet

Vil inn på 2.valget mitt på videregående skole. Hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Skal begynne på videregående skole i Oslo til høsten. Har søkt kommunale skoler på vigo.no. Når jeg skal svare på søknaden og får skoleplass/tilbud på mitt andrevalg og ventelisteplass på mitt førstevalg. Vet at jeg kan takke ja til tilbud og ja til ventelisteplass, og at jeg kan takke nei til alt. Men kan jeg takke JA til tilbudet/skoleplassen (andre valget mitt) og NEI til ventelisteplass på skolen jeg satte på første valg !!!!!!!!!!!!!!(SVAR PÅ DETTE)!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg lurer på dette fordi jeg angrer på skolen jeg satte på førstevalget mitt, vil heller inn på den jeg satte på andrevalget mitt. I tillegg lurer jeg på hvordan forhåndssvar funker. Har jeg noen flere valg hvis jeg ikke velger forhåndssvar? Hvis jeg velger forhåndssvar, kan jeg fortsatt gå inn og gjøre mine valg på vigo.no når svaret om skoler har kommet så lenge det ikke svarfristen har gått ut. Hva er fordelen/ulempen med det? Egentlig bare forklar det nøye har mange spørsmål om det.

SVAR

Besvart 20.05.2019 19:10:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søkt videregående skole - hva skjer nå?

I juli er førsteinntaket til videregående skole klart. Kommer du ikke inn der du helst vil, kan det likevel finnes muligheter. Her kan du lese om inntakene, hva du må huske på, svarfrister og ventelister.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle