Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg gå rett i jobb etter lærlingstiden?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg skal begynne mitt andre år på restaurant og matfag neste år. Jeg lurer på, når jeg er ferdig med lærings tiden. Kan jeg gå rett i jobb da? Jeg er redd for at det kommer til å bli masse problemer. Jeg kommer til å gå ett år til på skole og så to år som lærling. Hvis jeg søker jobb på en restaurant etter det (jeg vil bli kokk) kommer de til å si at jeg må lære lenger. Jeg er stressa. Og jeg vil ikke at det skal gå utover tiden på skolen. Kan jeg også eventuelt søke permanent jobb der jeg er læring?

SVAR

Besvart 15.06.2019 13:42:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik finner du ledige jobber

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

 

Les mer
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle