Hopp til hovedinnholdet

Må jeg ha et visst antall timer på videregående pr.år?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg går 3. året på videregående. Jeg har forsert i matte siden 10, altså trenger jeg ikke å ta matte i år. Jeg har også tatt morsmåleksamen nivå 2, i tillegg har jeg tatt japansk nivå 1. Etter som jeg har allerede tatt på mange fag tidligere trenger jeg egentlig ikke å ta mer en kjemi 2 for å fylle alle vitnemålkravene. Men skolen min sier jeg trenger å ta et fag til dette året. Det blir sagt at jeg ikke fyller antall timer på skolen. Derfor lurte jeg på om det er et slikt krav om at jeg må være på skolen en viss antall timer? Jeg har venner som har tatt færre fag en meg som ikke støter på dette problemet (de forserer ikke), så jeg kan ikke se for meg at det kan være noe annet enn det faktumet at jeg ikke er på skolen like lenge som vennene mine. Men jeg finner ikke et sted hvor det står jeg må ha minimum så så mange timer et skole år. Jeg setter stor pris på hjelpen deres! Takk på forhånd.

SVAR

Besvart 20.08.2019 18:50:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Reglene for fravær på videregående skole

Fram til og med 31. oktober 2020 er det innført midlertidige fraværsregler. I denne artikkelen kan du lære mer om hvordan fraværsgrensen fungerer, og hva de midlertige reglene betyr for deg som elev.

 

Les mer
account_circle