Hopp til hovedinnholdet

Hvilke karakterer kommer på vitnemålet?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går nå i andre året på vgs. Jeg har tatt R1 i VG2 og fikk 4 i standpunkt. Jeg kom også opp i R1 i eksamen i VG2, og fikk også 4 som eksamenskarakter. Jeg lurer på om dersom jeg tar opp R1 i VG3 som privatist, og få et bedre resultat vil jeg da få erstattet begge karakterene som jeg fikk i VG2 (standpunkt og eksamenskarakter) til ett (forhåpentligvis) bedre privatisteksamen karakter? Hva skjer hvis jeg eventuelt får dårligere når jeg tar opp R1 som privatist?

SVAR

Besvart 26.08.2019 09:28:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Opptakskrav til høyere utdanning

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge?

 

Les mer
account_circle