Hopp til hovedinnholdet

Hva skjer med stipendet mitt hvis jeg dropper ut av vgs?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en gutt på 16 år. Jeg flyttet 1 time og 30 minutter unna min hjemby for og gå på skole. Noe jeg egentlig ikke ville.. men nå har jeg gått på skole i 4 uker. Jeg strever med å lære meg hva de andre klarer lett, jeg er god til og arbeide praktisk der jeg får brukt hendene. (Ikke skruing osv) men annet. Jeg har lyst til å droppe ut, har lest mye om det på ung.no. Men jeg lurer på noen ting ! 1. Nå som jeg har fått betalt utstyr stipend og får penger i måneden til hybel osv. Må jeg betale det tilbake visst jeg dropper ut? 2. Hvordan jobber kan jeg få visst jeg dropper ut? Er det da sånn at jeg aldri kommer til å finne meg en jobb der jeg tjener 500k+ i året? Jeg vil helst ikke ta «friår» fordi jeg klarer ikke skole!! Og jeg snakker med rådgiver osv, men det funker bare ikke.. fordi man må jo gjennom det andre går gjennom på skolen, arbeid osv... vær så snill, trenger hjelp! Fordi skole klarer jeg ikke, vil heller jobbe..takk for hjelpen på forhånd!

SVAR

Besvart 23.09.2019 10:13:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
account_circle