Hopp til hovedinnholdet

Velge hva på VGS hvis jeg skal bli lærer

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, ung.no! Jeg går i 10. klasse og skal derfor begynne på videregående skole neste år. Jeg tenker veldig mye på musikklinja siden jeg liker å holde på med musikk og instrumenter. Planene mine for fremtiden er å bli lærer, og jeg vet at musikklinja gir deg begrenset mulighet til å ta realfag. Jeg får heldigvis tatt R-matten uansett, men går det bra at jeg ikke tar fysikk og kjemi på videregående hvis jeg plutselig skulle bestemme meg for å bli naturfagslærer etter endt vgs? Tenker å bli lærer på ungdomsskolen. Synes at det kan være greit å ha et lite avbrekk fra masse teorifag i tre år før jeg skal begynne på lærerutdanningen slik at jeg ikke går lei. Takk på forhånd for svar!

SVAR

Besvart 30.09.2019 15:34:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du bli lærer?

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
account_circle