Hopp til hovedinnholdet

Vil jobbe innen finans.. Er det en usikker bransje?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Usikker på yrket etter VGS. Eg går VG2 (R1, Fysikk, markedsføring, biologi). Eg har lenge snakket om å bli byggingeniør, men etter å ha å lest om finansmiljøet virker dette spennende. Ikke fordi det handler om finans, men pga. miljøet, statusen og pengene. Eg har ikke så store ønsker om hva eg skal bli, så lenge eg har det bra. Det jeg legger i å ha det bra er å trives, ha en god lønn og kunne mestre det jeg driver med. Eg føler jeg har evnen til å mestre hva som helst, så lenge jeg setter meg inn i det og er motivert. Det jeg lurer på er om finansmiljøet er en VELDIG(!) tøff og usikker bransje? Jeg lurer også på om det er unormalt, for en gjennomsnittlig askjemegler/innvenstor/osv., å tjene over 1/2 millioner eller mer i året? Hvis svaret er ja, hva er det som skal til for å kunne tjene 1 million eller mer som byggingeniør? Det virker som om det er så mange i finansmiljøet som tjener så mye penger, og fordi det virker vanskelig å tjene mye som byggingeniør med en startlønn på 500.000

SVAR

Besvart 07.10.2019 11:14:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle