Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å gå et ekstra år på vgs for å kun ta realfag?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som går i tiende klasse, og skal begynne på VGS neste år. Jeg har tenkt på litt på linjer og jeg har ganske lyst til å gå dramalinja. I tillegg tenker jeg på å ta realfag. Jeg lurer på om det går an å gå 3 år på MDD og så gå et ekstra år for å få de realfagene jeg da går glipp av. Eller det det ganske dumt og unødvendig? Vet man må ha mange realfag for å bli lege og ingeniør, men er det mange flere yrker/studier som krever realfag? I såfall hvilke? Vet ikke hva jeg vil bli enda, men føler det er bortkastet å ta et ekstra år med realfag, hvis jeg ikke kommer til å få bruk for det i framtida. På forhånd takk

SVAR

Besvart 09.10.2019 15:05:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
account_circle