Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta vg3 over to år og få førstegangsvitnemål?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har et spørsmål som jeg ikke finner svar på andre plasser. Før jeg eventuelt tar kontakt med skolen min, spør jeg her. Jeg går nå 1. året på studiespesialisering. Etter videregående skal jeg søke meg inn på profesjonsstudiet i medisin på UiO. Derfor må jeg naturligvis ha svært gode karakterer. Jeg har et ønske om å komme meg rett inn, slik at jeg slipper å måtte ta opp igjen fag. Samtidig er det vanlig å ikke få toppkarakterer i alle fag og på alle eksamener. Derfor vurderer jeg å dele opp 3. året mitt, slik at jeg kan bruke 2 år på fagene jeg skal ha i 3. klasse, samtidig som jeg kan ta opp de nødvendige fagene og eksamenene. Spørsmålene mine er derfor; er dette mulig? Om dette er mulig, vil dette gå utover førstegangsvitnemålet mitt? Vil jeg med dette søke meg inn på førstegangsvitnemål-kvoten eller den ordinære kvoten?

SVAR

Besvart 24.10.2019 10:13:14
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
account_circle