Hopp til hovedinnholdet

Skulle gjerne ha hatt et fagbrev som da vil vise min kompetanse

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hallo. Jeg er en jente på tjue år som jobber i butikk. Jeg har gått 3 årig studiespesialisering med formgivning. Jeg vet ikke hva jeg vil bli, og jeg angrer på at jeg ikke gikk service og samferdsel og videre med salgsfaget. Jeg jobber som ekstrahjelp på Normal og jeg trives veldig, og skulle gjerne ha hatt et fagbrev som da vil vise min kompetanse, så jeg tenkte at jeg kunne spare opp år slik at jeg kunne ta praksisordningen. Men så kom jeg over artikkelen ''Fagbrev på jobb'', og lurte på om dette kunne være noe for meg? Jeg finner ikke så mye informasjon om dette på nettet. Men må man jobbe fullt eller med en stilling eller kan man ha en ekstrahjelp stilling? Åssen går man frem? Må man jobbe i en godkjent lærebedrift? Jeg har jobbet i to år nå i butikken.

SVAR

Besvart 24.10.2019 13:35:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Arbeidskontrakt og attest

Fått deg jobb? Da har du krav på en skriftlig arbeidskontrakt. Og når du slutter i jobben kan du kreve en sluttattest.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
account_circle