Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta vgs på nett?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har nettopp droppet ut av VG1 (musikklinja) fordi jeg ikke likte det og det var ikke noe som jeg ville gjøre videre + at jeg sliter veldig psykisk/mentalt og får nå god hjelp av BUP. Jeg lurer på når fristen er for at jeg kan bytte VGs fordi jeg vet fortsatt ikke hva jeg vil gå. Jeg har også vurdert VGs på nett fordi det virker som noe jeg kan være mer komfortabel med både fysisk og psykisk og kan da bruke mer til på meg selv. Er det også mulig å dele opp VG1 på 2 år med VGs på nett? Hvordan fungerer systemet med fagene og hvor mange eksamen blir det hvert skoleår? Jeg har jeg også veldig lyst til å flytte, helst ut av Norge og til England. Jeg har snakket med foreldrene mine og de synes at hvis jeg klarer å få en jobb og finne en leilighet + at de ser forbedringer så får jeg lov å flytte og da ha et friår uten VGs. Men er det også mulig å begynne på VGs i England neste år eller MÅ jeg da gå studie med ett utvekslingsår? Kan jeg gå «norsk» VGs på nett når jeg bor i England?!?!

SVAR

Besvart 28.10.2019 17:10:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ønsker du å ta Vg2 som utvekslingselev?

Her får du tips til planleggingen og oversikt over hvordan du kan få støtte fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

 

Les mer
account_circle