Hopp til hovedinnholdet

Har jeg mulighet til å gjøre noe annet, selv om jeg slutter som lærling?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ung gutt som går i lære som maler. Jeg får fagbrevet i høsten til neste år. (2020) Men jeg er så lei av det jeg gjør. Jeg trives ikke med det jeg gjør, det er enkelte på jobben som ikke behandler meg bra og jeg liker bare ikke det jeg gjør. Jeg har prøvd å prate med sjefen mkn om det, men ingen ting forandrer seg. Så jeg ønsker egentlig å glemme fagbrevet og slutte. Jeg ønsker å gå påbygg. Har jeg muligheter til å gjøre noe annent selvom jeg ikke tar fagbrev?

SVAR

Besvart 26.11.2019 11:07:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Mistrives du i lærebedriften?

Som lærling har du rett til en opplæring som er tilpasset deg og dine evner. Her får du flere tips til hva du gjør dersom du ikke blir godt nok ivaretatt i lærebedriften.

 

Les mer
attach_file

Fagskole – noe for deg?

Fagskoler er korte, yrkesrettede utdanninger og er et alternativ til universiteter og høyskoler. Om du vil fort i jobb, eller du ikke har studiekompetanse og ikke ønsker å ta påbygg, kan fagskoler være et godt valg for deg.

 

Les mer
account_circle