Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta realfagene jeg mangler selv som privatist?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, På tiden går jeg på VG2. Jeg ville ha realfag, men det fikk jeg ikke lov til siden jeg bytta skole og strøk i alle realfagene på den andre skolen (hadde problemer, har ikke nå lenger). Nye skolen min er så dårlig, de forklarer ikke hva jeg burde gjøre (de er lei av meg). Jeg har SSØ nå, men trenger (S1+S2+ kJEMI 1+2+ fysikk 1) for å komme inn på min drømmestudiet. 1) Jeg vil ha førstegangsvitnemål og derfor tenker å forsette med SSØ på nye skolen og ta realfagene i tilleg som privatist? Kan jeg ha realfagene og SSØfagene sammen på førstegangsvitnemål? 2) Nå har jeg 2p og derfor kan ikke ta eksamen på R1 eller S1+S2 fordi da forandrer jeg matte på vitnemålet. Så kan jeg ha r2 istedenfor? 3) Det studiet som krever S1+S2 eller R1. Dekker R2 de kravene? Eller må jeg ha S1+S2 eller R1 først? 3) Kan jeg ha r2 uten S1+S2 eller r1? 4) Blir det ordinær kvote hvis jeg tar ett fritt år, men bruker den tiden for å ta eksamen i realfagene? (Bare eksamen uten undervisning).

SVAR

Besvart 26.11.2019 01:23:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle