Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å få læreplass midt i året?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har gått vg2 Elenergi og følte at jeg ikke ville jobbe med det, så i steden for å gå ut i læra etter eksamen bestemte jeg meg for å søke automasjon i steden. Det viser seg at jeg syntes automasjon er 1000 ganger værre en elenergi og nå ønsker jeg å gå ut i læra. Er det mulig å komme seg ut i læra midt i året? Hvis det er mulig hvor sannsynlig er det å få til? Hadde det vert lettest å finne en midlertidig jobb og så søke læreplass i mai isteden?

SVAR

Besvart 29.11.2019 17:36:18
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
account_circle