Hopp til hovedinnholdet

Trives ikke, vil bytte utdanningsprogram

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, eg går på villmarkslinja og no har eg gått i snart eit halvt skuleår. Eg ser ikkje fram til å gjera detta meir, ettersom at et ikkje kjem godt øverens me noen i klassen. Vist eg ska gå eit år til her e eg aaavhengig av at da kjem nokon nye inn i klassen her so gjer at da blir lettare for meg, men vist da ikkje skjer kjem eg til å angra igjen. Eg vurdere litt å bytta linja til neste år, å då må da bli til ei linja på gymnaset. Men eg veit ikkja kalla, å eg veit ikkje ka bakdela elle fordela da vil få for timane osv. Fystevalget mitt der hadde vert helse, almenn eller kanskje fotball og Får eg nokon bakdela der ettersom at eg ikkje gjekk der på vg1? Å plis gje meg litt motivasjon til å fullføra detta skuleåret.

SVAR

Besvart 30.11.2019 16:08:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

10 tips til å få nye venar

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

 

Les mer
account_circle