Hopp til hovedinnholdet

Vurderer å bytte til å bli lærling, hva gjør jeg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har gått yrkesfag, service og samferdsel (VG1) deretter salg,service og sikkerhet (VG2). I år går jeg påbygg og har nesten gått det et halvt år. Jeg har nå funnet ut at jeg helst vil ut i lære. Kunne godt tenkt meg å gått VG2 opp igjen og heller gå reiseliv, men vet at det er vanskelig og komme inn da jeg mister ungdomsretten min etter påbygg. Lurer på om det er en mulighet og få ungdomsretten min tilbake? eventuelt hva som skjer hvis jeg slutter på påbygg (får jeg ungdomsretten min tilbake da)? Hva som er sjansene mine for å få læreplass i.feks. sikkerhetsfaget da etter påbygg? Jeg har ganske høye karakterer og har jobbet i over 2 år og har dermed god erfaring. Takk for svar på forhånd!

SVAR

Besvart 02.12.2019 14:58:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle