Hopp til hovedinnholdet

Hvordan klare å få motivasjon igjen?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, eg er ei 17 år gammal jente som altid har fokuser på skule og har hatt ganske gode karakterar. Etter at eg begynte på vidaregåande så har alt berre gått nedover. Eg slutta å gjere lekse, eg bynte å legge meg seint, eg slutta å ete ordentlig og eg slutta å trene. Og eg finn ikkje motivasjon til noken ting utenom å vere med venna og ha det gøy. Probleme er at eg har så høge forventinga til meg sjølv og eg går konstant med en ekkel følelse i magen e på grunn av at eg ikkje gjer leksene og at karakterene mine har gått fra 4 til 5 til 3 til 2. Mamma og pappa begynne og å mase om at eg må skjerpe meg og at eg må snart flytte heim igjen( har flytta på hybel). Alt e berre surr og eg veit ikkje korleis eg skal komme meg inn på rett spor igjen. Eg har verken lyst til å flytte heim o g måtte pendle til skulen, eller å får ett dårlig snitt i slutten av vidaregåande. Kva kan eg gjer? Eg føle meg berre som en heilt anna person og eg lika det ikkje i det heile tatt!

SVAR

Besvart 07.12.2019 13:56:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

God studieteknikk gjennom hele semesteret

Sliter du med å komme gjennom alt av pensum? Ender du alltid opp med skippertak like før eksamen? Vi har samlet noen tips som kan fungere for deg.

 

Les mer
attach_file

Hvor mye trening er nok - og for mye?

Hvor mye trening som er akkurat passe finnes det ikke noen fasit på. Men i denne artikkelen får du tips til hvordan du kan finne ut hva som er passe mengde for deg.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som sover dårlig

Kroppen og hjernen din er avhengig av søvn for å fungere godt. Samtidig er det vanlig å ha søvnvansker. Her får du tips til gode søvnvaner.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få til smarte endringer i kostholdet?

Hva og hvordan du spiser er et resultat av vaner du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Det kan være vanskelig å endre en vane, men denne metoden kan gjøre det både moro og enkelt!

 

Les mer
account_circle