Hopp til hovedinnholdet

Hvilken skole skal jeg søke på i videregående? Redd for å møte nye folk.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har lenge vært bevisst på hvilken videregående jeg skal gå på! Men nå i det siste så har jeg ikke så lyst til å gå der. Men vet ikke hva jeg skal gjøre! Jeg skal søke om vgs til våren og jeg er kjempestresset! Når folk spør meg om hvilken skole jeg vil gå på så svarer jeg den skolen jeg egt ikke vil gå på.. Greia er at jeg ikke liker å møte nye mennesker. Jeg tør rett og slett ikke. Jeg har gått til psykolog men har ikke tatt opp dette.. Jeg kan heller ikke starte på studiespes, jeg er for skolelei og jeg hadde droppa ut. + Har også vurdert fri år men alle er imot det.. Vil ha friår for å jobbe i en butikk elns. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre og jeg får dårlig tid!! Jeg er veldig redd for å velge feil og starte med nye folk.. (greia med den jeg ville gå på før var at jeg kjente kjempemange der, men føler jeg er litt påvirket av det også..) Takk på forhånd

SVAR

Besvart 12.12.2019 09:00:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Fem tips til den første tiden på ny skole

Mange kjenner på sommerfugler i magen når de skal begynne på ny skole. Her er noen tips slik at du kan finne deg til rette i et nytt miljø.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
account_circle