Hopp til hovedinnholdet

Har vært på utprøving på vgs, men er usikker på valg av linje.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Har vært på utprøving på vgs. Før har jeg sett litt frem til å starte på vg, fordi det har vært veldig vanskelig på ungdomsskolen. Nå i det siste har det gått litt bedre i 10.klasse, og jeg fikk egt mindre motivasjon etter utprøvinga. Det var ikke så veldig sånn som jeg hadde sett for meg, jeg gruer meg mer og er enda mer usikker på hvilken linje jeg vil gå. Jeg var med på realfag (noe vi har bestemt selv), men det var ikke like gøy/greit som jeg håpet på. I tillegg har jeg ingen «gjeng» eller venn(er) for tiden, så det blir veldig vanskelig å måtte starte på en enda større skole alene. Jeg føler mye på skolepress og karakterer nå. For.eks: Jeg ikke fikk til en oppgave i naturfag, mens de fleste andre gjorde det, og jeg henger langt etter og vet ikke hvordan jeg skal løse oppgaven. Slike ting gjør meg litt stressa og jeg mister motivasjonen, og tenker at jeg aldri vil være, eller bli bra nok. Det er nå bare et halvt år igjen av U-skolen, og jeg vil ikke bytte skole.

SVAR

Besvart 19.12.2019 20:40:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle