Hopp til hovedinnholdet

Søke på linjen eller skolen som jeg føler er rett for meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Om to måneder må jeg søke vgs, men har et litt stort dilemma. Enten kan jeg søke på den linjen jeg føler er rett for meg, eller så kan jeg søke på den skolen jeg føler er rett for meg. Vet liksom ikke hva jeg skal gjøre fordi at jeg er veldig opptatt av å føle at jeg passer inn, noe jeg ikke føler akkurat nå på ungdomsskolen. Derfor ønsker jeg helst å gå på en skole hvor jeg Føler at jeg har venner rundt meg og ikke er alene, men de har ikke den linjen jeg føler er rett for meg på den skolen. Den linjen hvor jeg føler jeg kanskje kommer til å trives mest er på, er på en skole hvor det er litt press på å passe inn(har fått litt inntrykk av det) Er redd for at det skal bli som det er på ungdomsskolen at jeg ikke føler at jeg har noen å gå til og at jeg er havner utenfor. Fordi på den skolen jeg føler er rett for meg legger uansett fokus på og bli kjent de første dagene. Hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 05.01.2020 13:18:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
account_circle